Copilul
497 accesări 14 Iulie 2017 0 comentarii

O bucurie imensă pentru copiii grav bolnavi. „Încă sunt oameni cărora le pasă”

Săptămâna aceasta s-a desfăşurat cel de al treilea eveniment al Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”, în parteneriat cu Centrul de relaxare Therme Bucureşti. Astfel, o sută de copii bolnavi şi defavorizaţi, din Constanţa, Mangalia şi din toată ţara, au petrec o experienţă de neuitat în cadrul centrului de relaxare. „Săptămâna aceasta, universul a răsunat de chiotele, râsetele şi zbenguielile a o sută de copii, plus însoţitorii lor, care au fost primiţi cu braţele deschise de toţi cei de lacentrul de relaxare. O sută de copii cu diverse afecţiuni, cu posibilităţi financiare scăzute, cu o luptă în urmă şi alta înainte, cu dor de veselie şi îndârjirea de a învinge orice li se pune obstacol, unii cu fraţii şi părinţii, împreună, au petrecut ca în poveşti, câteva ore de bucurie absolută. Copiii-eroi au avut parte de o zi în complexul de relaxare, cu toate facilităţile incluse, gratuit”, a declarat Alina Vasea, „Dăruieşte Aripi” Constanţa.

Când un copil primeşte un diagnostic grav, boala aceea loveşte în câţiva deodată, în toată familia care îşi suspendă trăirea firească pentru a se înarma până în dinţi cu drumuri, analize, vigilenţă, calcule, anxietate.

„Această excursie îmi demonstrează ca sunt mulţi oameni cărora le pasă. Ştiu ca le pasă multora, dar nu toţi reuşesc sa demonstreze cu fapte concrete”, a spun unul dintre copii.
Ziua petrecută cu „armura” abandonată, cu reîntâlnirea fraţilor şi a prietenilor ca simpli copii cu chef de joacă, le-a dat putere. Copii au lăsat boala deoparte, şi s-au aventurat printre valurile din piscină, coborând pe tobogane. „Nu mi-am mai petrecut timpul în a-i vedea pe ambii copii jucându-se împreună şi râzând în hohote de la diagnosticarea celui mic. Nu ştiţi ce înseamnă asta pentru mine, cât mă ajută să cred că vom învinge! Şi vom învinge, cu siguranţă!”, spune un părinte.

În această acţiune au fost angrenaţi mai mulţi sponsări, Asociaţia Dăruieşte Aripi, medici, asistente, precum şi voluntari.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.