30 August 2016
1408 accesări
0 comentarii

O simplă analiză de urină, efectuată la timpul potrivit, poate fi salvatoare pentru unele persoane cu diferite afecţiuni. Nivelul proteinuriei (albuminurie) din urină este extrem de important în depistarea bolii cronice renale. Când nivelul de proteine din urină este crescut, acesta poate fi un semn timpuriu al bolii renale cronice şi înseamnă că rinichii nu filtrează sângele suficient de bine. În mod normal, urina unui om sănătos nu conţine proteine.
„Albuminuria poate fi depistată utilizând un simplu test de urină, pentru a vedea dacă există proteine în urină. Cu cât este mai mare nivelul albuminuriei, cu atât este mai mare riscul de progresie a bolii cronice de rinichi. În stadiul terminal al bolii cronice de rinichi, funcţionarea rinichilor este foarte redusă. Din cauza faptului că rinichii îşi pierd capacitatea de a-şi exercita toate funcţiile importante, apa corporală în exces şi reziduurile încep să se acumu-leze în sânge, determinând sindromul uremic”, explică dr. Gianina Şotilă, specialist nefrolog.
De multe ori, proteinuria este asimptomatică. O proteinurie, atunci când nu este legată de un sindrom nefrotic, nu necesita tratament, în schimb, trebuie depistată cauza.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU