Un obicei simplu poate reduce colesterolul și este perfect pentru cei care adoră gustările dintre mese. Un studiu recent al Universității de Stat din Oregon a arătat că migdalele au acest efect benefic.
Mai exact, consumul a 50 de grame de migdale poate reduce nivelul colesterolului. Potrivit BBC Science Focus, cercetătorii au recrutat 77 de adulți cu vârste între 35 și 60 de ani, pentru un studiu clinic de 12 săptămâni. Participanții au consumat zilnic fie migdale, fie biscuiți (echivalentul a 320 de calorii).
Toți participanții sufereau de sindrom metabolic, caracterizat prin riscuri de boli cronice precum boli de inimă sau diabet de tip 2. Emily Ho, coautor al studiului și director al Institutului Linus Pauling din cadrul Universității de Stat din Oregon, a spus pentru sursa citată că nivelul colesterolului LDL, cunoscut drept colesterol „rău”, a scăzut în cazul celor care au consumat migdale. Mai mult, aceștia au prezentat și o îmbunătățire a sănătății intestinale. „Nu am observat aceleași beneficii în grupul de control care a consumat biscuiți ca gustare”, a spus ea. „Gustările cu migdale nu au dus la creșterea în greutate, am văzut de fapt o scădere modestă a circumferinței taliei și au îmbunătățit nivelul de vitamina E la oameni, un nutrient care este adesea insuficient în rândul populației”. Vitamina E este esențială pentru funcționarea organelor, nervilor și mușchilor. De asemenea, migdalele sunt bogate în compuși bioactivi, inclusiv vitamina E și magneziu, fibre și polifenoli cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.