Sfatul medicului
200 accesări 19 Septembrie 2019 0 comentarii

Ombilicoplastia, una dintre cele mai populare intervenții estetice

Printre tendințele ultimilor ani nu putem reaminti de ombilicoplastia sau operația estetică a buricului. Această intervenție chirurgicală are ca scop remodelarea şi repoziționarea ombilicului, fiind cea mai populară operaţie estetică, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaților, specifică csid.ro.

Deşi rar ne-ar putea trece prin cap, această intervenție există şi multe persoane sunt dornice să aducă schimbări asupra corpului, chiar şi când vine vorba de ombilic, în special dacă există o problemă estetică.

Intervenția este una destul de simplă, se realizează de obicei sub anestezie locală. Durează între 20 şi 30 de minute. Nu este dureroasă şi constă într-o incizie în interiorul ombilicului, astfel încât cicatricea rămasă nu este vizibilă. Prin această incizie, este înlăturat excesul de piele şi se dă o formă nouă ombilicului. Recuperarea este foarte rapidă. Majoritatea pacienților se întorc la muncă în aceeași zi, la scurt timp după intervenție. Firele sunt de obicei resorbabile, adică se absorb în timp. Normal, ca la orice intervenție, zona este posibil să fie puțin mai sensibilă, ușor dureroasă, dar asta nu împiedică revenirea imediată a pacientului la activitățile sale obișnuite.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.