Nutriţie
345 accesări 15 Martie 2021 0 comentarii

Omega 3 din pește ajută la scăderea tensiunii arteriale

Dacă doriți să aveți un regim alimentar sănătos, sunteți sfătuiți să introduceți în dieta dumneavoastră o paletă variată de alimente bogate în nutrienți. Înainte de toate, însă, nu uitați de pește. Potrivit dr. Daniela Topală, ar trebui să mâncați pește de două ori pe săptămână. Desigur, nu se întâmplă nimic dacă pentru o scurtă vreme consumați mai mult sau deloc. Medicul afirmă că toate speciile de pește ajută la buna funcționare a organismului, atunci când sunt consumate corespunzător.

„Oamenii trebuie să știe că peștele are, în general, un conținut ridicat de proteine, vitamine și minerale. El conține, de asemenea, o cantitate mare de fosfor. De exemplu, somonul, tonul, macroul și sardinele se remarcă prin bogăția acizilor grași esențiali Omega 3 pe care corpul nostru este incapabil să îi producă. De fapt, o parte dintre beneficiile constatate de cercetători sunt rezultatul acestor compuși organici miraculoși”, a subliniat medicul.

În același timp, se recomandă consumul de pește tuturor celor care sunt predispuși la bolile de inimă. De ce? Pentru că Omega 3 scade tensiunea arterială, scade nivelul de trigliceride din organism reducând astfel riscul producerii atacurilor de cord și corectează bătăile neregulate ale inimii. De reținut, peștele se numără printre alimentele care vă pot ajuta să pierdeți în greutate. La acest lucru contribuie atât acizii Omega 3, cât și proteinele care vă vor da senzația de sațietate pe o perioadă mai îndelungată de timp. Studiile efectuate până la acest moment au mai scos la lumină faptul că un consum regulat de pește poate reduce riscul unor boli, precum astm, depresie, Alzheimer, artrită etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.