Foto: Mancare cu cap

Foto: Mancare cu cap
Foto: Mancare cu cap
Sfatul medicului
481 accesări 29 Iulie 2020 0 comentarii

Ouăle nu cresc valoarea colesterolului

Deşi, de-a lungul timpului, au fost foarte multe voci care au susţinut faptul că ouăle sunt bogate în grăsimi care contribuie la creşterea colesterolului rău, în realitate, acest lucru este complet fals, precizează elytis.ro. Ultimele cercetări arată că, atunci când sunt introduse în dietă alimente bogate în colesterol, nivelul colesterolului din corp scade.

Nutriționiștii revistei Authority Nutrition au realizat un nou studiu, care a arătat că 70% dintre subiecții care au consumat între unul și trei ouă pe zi nu au experimentat schimbări negative în ceea ce privește nivelul colesterolului rău. La ceilalți 30% dintre participanți s-a observat chiar o modificare în bine, valorile LDL scăzând.

Specialiştii afirmă că ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate și conțin, de asemenea, cholină, un nutrient mai puțin cunoscut, dar esențial pentru buna funcționare a creierului. Aparent, potrivit studiilor desfășurate în SUA, 90% din populație are carențe de cholină. Totodată, acest aliment-minune reprezintă o sursă importantă de vitamine, calciu, acizi grași omega-3, fiind benefic pentru oase, ochi, păr și unghii.

Singurele persoane cărora nu li se recomandă să consume ouă sunt diabeticii, care riscă să dezvolte afecțiuni cardiace.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.