Remedii naturiste
97 accesări 23 Noiembrie 2021 0 comentarii

Ovăzul favorizează tranzitul intestinal și previne constipația

Știați că ovăzul vă ajută să reduceți nivelul acidului din vezica biliară, care, la rândul său, favorizează tranzitul intestinal și previne constipația? Medicii spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece le permite oamenilor să plece de acasă încărcați cu energie pentru a face față zilei în cel mai bun mod cu putință. V-ați întrebat vreodată de ce consumul de ovăz trebuie adăugat în meniul de dimineață? În primul rând, pentru că este depurativ. Datorită cantității mari de aminoacizi pe care îi conține, ovăzul stimulează producția de lecitină în ficat, ajutând la curățarea completă a organismului de toxine. În același timp, consumul de ovăz este benefic pentru curățarea pereților arterelor, deoarece fibrele creează un soi de barieră împotriva depunerii grăsimii ce cauzează probleme cardiace sau hipercolesterolemie. Apoi, acestea ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, motiv pentru care nutriționiștii consideră că ar trebui inclus în dietă, mai ales dacă vreți să îmbunătățiți digestia. În plus, dacă aveți probleme după ce serviți prânzul sau cina, ovăzul vă ajută să reduceți nivelul acidului din vezica biliară.

Mai mult decât atât, pentru că este bogat în carbohidrați cu absorbție lentă, el menține senzația de sațietate pentru mai mult timp, reprezentând o bună alternativă pentru persoanele ce țin o dietă, deoarece elimină dorința de a mânca atât de des. În ultimii ani, au efectuat numeroase studii privind proprietățile anticancerigene ale ovăzului, datorate fitochimicalelor pe care acesta le conține. Prin urmare, este recomandat consumul de ovăz în fiecare zi pentru a reduce posibilitatea îmbolnăvirii de cancer mamar sau de colon.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.