Sursa foto Sittercity

Sursa foto Sittercity
Sursa foto Sittercity
Sfatul medicului
123 accesări 15 Septembrie 2020 0 comentarii

Oxitocina are efecte benefice în tratamentul autiştilor

Ultimele studii ale cercetătorilor arată că un hormon eliberat în timpul naşterii şi al relaţiilor sexuale poate fi folosit ca tratament pentru anorexia nervoasă. Hormonul se numeşte oxitocină, iar organismul îl eliberează, de regulă, în timpul relaţiilor sexuale, al naşterii şi al alăptării. Potrivit elytis.ro, acesta este folosit deja ca tratament pentru o vastă gamă de afecţiuni de ordin psihiatric şi s-a demonstrat că are efecte benefice şi în cazul persoanelor care suferă de autism.

Practic, după ce li s-a administrat o doză de oxitocină, pacienţii care au luat parte la noile studii au fost mai puţin obsedaţi de mâncare şi de imaginea propriului corp, cum sunt de regulă cei care suferă de anorexie - o tulburare psihică ce afectează, din păcate, multe persoane. Specialiştii spun că, în prezent, nu există tratamente farmacologice eficace împotriva anorexiei, astfel că noile cercetări semnalează un progres în acest sens.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.