Ştiri medicale
2158 accesări 05 Ianuarie 2017 0 comentarii

"Pâinea albinelor", indicată pentru detoxifierea organismului, după sărbători

La fel ca în fiecare an, sărbătorile de iarnă ne aduc multă căldură şi pace interioară, însă, la final, cadoul primit de la Moşul are cel puţin trei kilograme în plus şi o stare de sănătate precară, lipsită de energie.

În opinia specialiştilor, starea fizică nu tocmai bună, de după sărbători, este cauzată de numărul mare de toxine acumulate în aceste două săptămâni, care slăbesc imunitatea şi dau o senzaţie de oboseală permanentă. În acelaşi timp, experţii în nutriţie recomandă ca, la începutul anului, să recurgem la proceduri de detoxifiere a organismului, pentru a ne întări imunitatea şi pentru a ne creşte puterea de concentrare, deoarece urmează perioada în care trebuie să ne întoarcem la şcoală sau la muncă.

Se recomandă, totodată, eliminarea zahărului procesat şi a băuturilor carbogazoase din dieta noastră zilnică şi consumul cât mai mare de alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3, precum şi probiotice.

Cura cu păstură, ideală pentru detoxifiere

Unul dintre cele mai eficiente produse, 100% naturale, recomandate de specia-lişti pentru procesul de detoxifiere de după sărbători, este păstura, denumită şi „pâinea albinelor”. Produsul are o compoziţie asemănătoare cu polenul, însă are proprietăţi chiar mai valoroase decât acesta, datorită conţinutului ridicat în zaharuri simple, vitaminele A, B, C, E şi K, acid lactic enzime, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) şi aminoacizi esenţiali.

„Consumul în exces de produse procesate, care conţin toxine peste limită, nu numai că atrage după sine kilograme în plus şi disconfort fizic şi psihic, dar ne dă şi o stare generală de lipsă de energie şi vitalitate. Imediat după sărbători, este momentul să acţionăm şi să trecem la o dietă naturală, care să ne ajute să eliminăm toxinele din organism. De ani de zile, mulţi oameni consumă păstura, unul dintre cei mai buni detoxifianţi, la ora actuală. Se recomandă cel puţin o linguriţă de păstură pe zi persoanelor care au colesterolul din sânge ridicat, care au afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum şi persoanelor care au probleme circulatorii”, a declarat Ovidiu Bodea, specialist în domeniul apiterapiei.

Renunţaţi la chimicale!

Specialistul fitoterapeut Mirela Stângaciu ne îndeamnă să consumăm cât mai multe fructe şi legume de sezon şi să evităm acele produse de import (pepeni, piersici, căpşuni) pline de chi-micale, care, în loc să ajute la detoxifierea organismului, mai rău îl deteriorează.

Astfel, adoptând o dietă bogată în vitamine şi minerale, adăugând produ-sele apicole şi multe lichide, reducând consumul de proteine animale, alcoolul, produsele îmbuteliate şi conservate, vom ajuta organismul să elimine o mare parte din toxinele acumulate în perioada sărbătorilor, în care unele persoane poate au făcut excese alimentare.

„Din domeniul apiterapiei, se pot folosi multe produse care nu au efecte secun-dare, decât poate pentru persoanele care se ştiu cu alergii la astfel de suplimente fitoterapice. 10-15 picături de tinctură de propolis, de trei ori pe zi, asociată cu polen crud şi păstură, ajută la creşterea imunităţii organismului şi la detoxifierea acestuia. Păstura ar trebui consumată pe toată perioada sezonului rece, efectele sunt vizibile, dar trebuie consumată cel puţin două-trei săptămâni, ca să se vadă rezultatele”, explică Mirela Stângaciu.

Specialiştii spun că păstura are capacitatea de distrugere a radicalilor liberi, vinovaţi de apariţia şi multiplicarea celulelor canceroase.

Taguri articol: stiri medicale detoxifiere păstura

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.