Sursa foto Cosmopolitan

Sursa foto Cosmopolitan
11 August 2020
1133 accesări
0 comentarii

Specialiștii spun că orgasmul este extrem de important pentru sănătatea unei femei. Aceștia sunt de părere că, fără atingerea punctului culminant, o femeie rămâne mai greu însărcinată. Acest lucru se întâmplă pentru că, în timpul orgasmului pereții vaginului se contractă, iar astfel se facilitează drumul spermatozoizilor spre trompele uterine, unde pot fecunda ovulul.

Înainte de a vă gândi la plăcerea produsă de orgasm, trebuie să știți că acesta are o mulțime de alte efecte benefice asupra organismului. Astfel, atingerea punctului culminant crește nivelul de estrogen, un hormon care îmbunătățește starea psihică, reduce stresul, ajută la eliberarea endorfinelor și îmbunătățește sistemul imunitar.

Unele studii arată că femeile care au o viață sexuală activă prezintă riscuri mai mici de a se îmbolnăvi de cancer și de boli de inimă. Mai mult decât atât, medicii au demonstrat, de-a lungul timpului că există o relație între orgasmele frecvente și longevitate, aceștia observând că femeile care se declară mulțumite de viața sexuală pe care o au, trăiesc mai mult, spre deosebire de cele care mimează orgasmul. Potrivit dr. Dana Mănac, orgasmul reprezintă, după definiția din DEX, momentul culminant al excitației sexuale, dar ea reinterpretează definiția prin plăcerea pe care o simte o persoană atunci când se simte satisfăcută de altă persoană sau de ea însăși.

„Orgasmul nu trebuie să fie un subiect tabu, cu toții avem nevoie de plăcere, mai ales în sfera sexuală, în special datorită faptului că odată cu orgasmul, în organism se eliberează o cantitate mare de substanțe care ne oferă o stare de bine, de satisfacție, de mulțumire. O viață sexuală activă și sănătoasă ajută comunicarea și îmbunătățirea vieții în cuplu, la relaxare, la îmbunătățirea vieții sociale, la înfruntarea problemelor cu calm. Nu vă temeți să atingeți acest subiect cu ginecologul vostru, împreună pot fi găsite soluții! A nu fi pudic nu înseamnă a nu avea rușine, înseamnă capacitatea de a înțelege că putem face lucrurile mai bine”, a afirmat medicul.

În plus, trebuie precizat că nivelul crescut de serotonină, produs de orgasm provoacă o stare de bine, care reduce senzația de foame. În concluzie, partidele de sex le vor ajuta pe femei să ardă cât mai multe calorii, și, implicit, să scadă în greutate. Oamenii de știință susțin că femeile care au orgasm consumă aproximativ 200 de calorii într-o jumătate de oră de la terminarea actului sexual.

Totodată, în timpul orgasmului se eliberează o serie de hormoni care au rolul de a menține pielea elastică și lipsită de riduri. Unul dintre ei este dehidroepiandrosteronul, o substanță pe care cercetătorii o consideră un fel de elixir al tinereții. De ce? Pentru că, se spune, ar încetini îmbătrânirea, reglează metabolismul, îmbunătățește activitatea cardio-vasculară și face pielea mai fermă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU