Sfatul medicului
1134 accesări 22 Noiembrie 2018 0 comentarii

Părul de pisică este periculos doar în anumite situații

Cu toții am auzit că înghițirea părului de pisică poate provoca boli grave, datorită faptului ca acesta ar rămâne lipit de esofag, de gât sau de organele interne. Este clar că elemente mici și greu de sesizat pot fi ingerate întâmplător, mai ales de către copii: scame, praf, fire de păr, resturi de unghii, oase mici de pește etc.

Specialiștii spun că, de cele mai multe ori, părul de pisică în sine nu reprezintă niciun pericol, pentru că este eliminat prin digestie. Totuși, există o situație când ingerarea unui fir de păr de pisica poate fi periculoasă, dar nu are legătură cu părul, ci cu anumiți paraziți care se prind de firul de păr și care pot provoca boli, dacă ajung în organism, de exemplu, parazitul Echinococcus.

Specialiștii susțin că părul de pisică poate fi periculos în cazul persoanelor alergice sau a celor care prezintă alergii față de mucegai sau acarienii din praful depus în casă. Alergiile copiilor pot fi descoperite, însă, din timp și, în funcție de caz, aplicate măsurile necesare de protecție. Astfel, părul de pisică nu este periculos, dar modul în care crești pisica poate să prezinte anumite riscuri pentru tine sau copilul tău.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.