Sursa foto Lookclinic

Sursa foto Lookclinic
Sursa foto Lookclinic
Sfatul medicului
346 accesări 01 Octombrie 2020 0 comentarii

Părul din urechi poate prevesti diverse boli de inimă

Sunt oameni cărora le crește păr în urechi. De ce? Nimeni nu știe cu exactitate. Oamenii de știință au făcut numeroase studii pentru a afla de ce apare părul în această zonă a corpului și au ajuns la concluzia că părul din urechi poate fi asociat cu riscul de a face un atac de cord. Sute de mii de persoane mor zilnic din această cauză, inima fiind cel mai sensibil organ, care nu se poate adapta la secolul vitezei, arată specialiștii exquis.ro. Apoi, stresul de zi cu zi și stilul de viață nesănătos contribuie din plin la bolile de inimă.

De exemplu, părul crește în urechi din cauza congestiei arteriale, spun numeroși medici, care au realizat un studiu, în urma analizării a 43 de bărbați și 20 de femei, care au suferit de-a lungul timpului de diferite boli cardiovasculare. Richard Wagner, un reputat om de știință susținea că creșterea firelor de păr în urechi ori în alte zone unde nu există pilozitate excesivă în mod natural este semnul că producția celulelor roșii din sânge este mult prea mare. Totodată, este important de precizat că și suplimentele de testosteron luate de bărbați pot duce la creșterea firelor de păr în urechi și la boli de inimă. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.