Ştiri medicale
2151 accesări 22 Noiembrie 2015 0 comentarii

Paşii care pot salva viaţa

Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din comuna 23 August a organizat, ieri, a doua sesiune de formare pe tema „Prim-ajutor - intervenţii minime cu impact major”.

Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Proactiv pentru Comunitate Mangalia, reprezentată de ing. Nicoleta Grigiuţă, şi s-a desfăşurat cu sprijinul ONG „Crucea Roşie”. Formatorul Adrian Mavromalidi este instructor la Centrul de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală SMURD Constanţa şi recunoscut ca unul dintre cei mai buni instructori SMURD din România.

La curs, au participat 23 de persoane din localităţile Mangalia, Cernavodă, Pecineaga, Moşneni, Dulceşti, Eforie Nord, Constanţa.

Principalele teme abordate au făcut referire la măsuri de inter-venţie primară de urgenţă în caz de infarct, arsură accidentală, atac cerebral şi atac epileptic.

S-a pus accent pe paşii de urmat în cazul unei urgenţe de orice fel (cutremur, accident de muncă, incendiu, accident auto), paşi care pot salva viaţa unei persoane dacă sunt „executaţi” corect.

În pauza dintre sesiunile de curs, participanţii au dat exemple din viaţa lor de zi cu zi şi au făcut aprecieri privind utilitatea informaţiilor primite.

SimonaANGHEL

Taguri articol: stiri medicale primul ajutor atac cerebral infarct accident ajutor

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.