Sfatul medicului
367 accesări 04 Februarie 2022 0 comentarii

Păstraţi-vă mâinile fine la orice vârstă! Ce puteţi face pentru a le menține catifelate

Chiar dacă observă că nu mai sunt la fel de fine și catifelate ca în urmă cu câțiva ani, multe femei nu acordă prea multă atenție îngrijirii mâinilor decât atunci când pielea acestora începe să se usuce mult mai ușor și își pierde toată fermitatea. Partea bună este că, dacă începeți să aveți grijă de mâini încă din tinerețe, este posibil să puteți amâna îmbătrânirea prematură a acestora.

Cum spuneam, majoritatea femeilor nu acordă atenția cuvenită îngrijirii mâinilor decât atunci când pielea începe să se usuce și își pierde toată fermitatea. Desigur, există o serie de motive pentru care pielea mâinilor se poate usca: îmbătrânirea, expunerea la soare, o alimentație necorespunzătoare, utilizarea excesivă a produselor convenționale de curățare și de îngrijire a corpului. Din nefericire, reprezentantele sexului frumos încep să resimtă efectele negative ale factorilor enumerați de-abia atunci când ajung la o anumită vârstă. Ca urmare, tocmai din acest motiv trebuie să începeți să vă îngrijiți mâinile din timp.

„Mâinile voastre merită la fel de multă atenție ca și restul corpului și, dacă sunteţi dispuse să le-o acordaţi, acestea vor fi mereu hidratate și sănătoase și vor avea un aspect tânăr. Dacă pielea de pe mâini vi se usucă mereu și vă aflaţi în căutarea unei creme hidratante, puteţi opta pentru un produs cât mai natural posibil, care să conțină ingrediente hrănitoare ca uleiul de măceșe, uleiul de migdale, uleiul de măsline, aloe vera, untul de Shea sau uleiul de argan. De fapt, oricare dintre aceste produse poate fi folosit ca o loțiune pentru mâini, fără a fi combinat și cu alte substanțe, aceasta variantă fiind probabil cea mai ieftină, dar și cea mai naturală”, a explicat dr. Cătălina Pătraşcu.

Medicul a precizat că unul dintre primele semne ale îmbătrânirii mâinilor este asprirea pielii acestora. Pentru a evita această problemă inestetică, exfoliați-vă mâinile în mod regulat, astfel încât să îndepărtaţi celulele moarte ce se acumulează pe suprafața acestora. Totodată, unghiile joacă un rol foarte important în ceea ce privește aspectul general al mâinilor noastre. Ca să aveţi mereu unghii frumoase, trebuie să vă ocupaţi în mod regulat de manichiura acestora și să urmaţi o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, mazăre, uleiuri sănătoase, cereale integrale, nuci și semințe.

În concluzie, orice semne sau decolorări care apar pe unghii, în mod special petele albe sau dungile perpendiculare, sunt un semnal de alarmă asupra faptului că nu vă hrăniţi adecvat. Un alt simptom care ar trebui să vă atragă atenția este crăparea unghiilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.