11 Februarie 2016
2874 accesări
1 comentariu

În medie, lunar, în cadrul secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa sunt internaţi 600 de copii. Având în vedere numărul acestora, dar şi patologiile diverse care îi aduc pe patul de spital, conducerea instituţiei medicale a finalizat, după 4 luni de renovare, secţia de spitalizare şi terapie acută.

74 de paturi de pediatrie şi 15 de terapie acută acoperă, în prezent, noul tronson al secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, după ce lucrările de renovare au fost finalizate. Medicii spun că noile condiţii de spitalizare sunt aliniate normelor europene, iar copiii internaţi vor beneficia de toată aparatura necesară tratării corecte.

„Este o realizare pentru oraş şi pentru copii, dar şi pentru medici, fiindcă este foarte important să ne desfăşurăm activitatea în condiţii optime. În prima parte renovată au fost reabilitate 23 de saloane, aici sunt 19 saloane în total. Ca aparatură, conducerea spitalului urmează să achiziţioneze monitoare şi pompe de perfuzie noi. Avem un endoscop nou şi performant, un colonoscop şi o cameră specială pentru endoscopii.Începem de luni să ne mutăm treptat şi ne extindem pe tot tronsonul.Deocamdată nu ne lipseşte niciun aparat important. Sperăm că vor fi spaţii suficiente pentru copii. O să avem în total peste 40 de saloane pentru cei 75 de copii şi este şi sectorul de terapie acută cu 15 paturi”, a declarat dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru, şefa secţiei de pediatrie din cadrul unităţii sanitare.

Reabilitarea a durat 4 luni

Potrivit constructorului, lucrarea de reabilitare a durat 4 luni şi au fost schimbate inclusiv sistemele de instalaţii.

„Acest tronson de secţie are în jur de 500 mp, însă s-a lucrat şi la etajele infe-rioare din cauza faptului că instalaţiile sanitare şi termice aveau nevoie de reabilitare completă.S-a lucrat şi în postul de transformare unde au fost schimbate toate cablurile de transformare.Materialele utilizate sunt specifice fiecărui compartiment. De exemplu, în ATI e pus tapet antibacterian, iar în saloane covor antibacterian. Plintele de la capul fiecărui bolnav au instalaţii electrice de iluminat, prize pentru sistemul vital şi supravital ce sunt conectate permanent la un generator.Avem prize de oxigen, aer şi vaccuum şi priză de apel soră dacă sunt probleme la capul bolnavului. Pe plinta de ATI avem bara care susţine diferite aparate şi lampa de examinare”, a precizat Elena Vrânceanu, director de proiect SC BMT construcţii şi dezvoltare, reprezentantul firmei de construcţii care s-a ocupat de reabilitarea secţiei.

Sute de internări în fiecare lună

Potrivit şefului de secţie, lunar, în cadrul departamentului de pediatrie sunt internaţi şi câte 600 de copii. Şi în prezent, în cadrul secţiei sunt deja internaţi 70 de copii cu infecţii respiratorii.
„La această oră avem 70 de copii internaţi cu infecţii respiratorii şi 15 în terapie acută. Nu vorbim despre gripă”, a precizat medicul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

12 februarie 2016
adevar
adevar

Politica romana este sa distruga poporele vecine si este normal romani sa aiba copii bolnavi

Articol publicat de Andreea Năstase