Sfatul medicului
160 accesări 05 Noiembrie 2018 0 comentarii

Periajul dinţilor trebuie să dureze cel puţin două minute

Ar trebui să fim conştienţi cu toţii de faptul că, dacă nu acordăm importanţa cuvenită spălatului pe dinţi, putem avea o mulţime de neplăceri, altele decât cele legate de carii ori respiraţia urât mirositoare.

Potrivit dr. Ana Maria Ţiţei, medic dentist, bolile cauzate de lipsa igienei orale sunt multe şi grave. Acesta este şi motivul pentru care este indicat să vă spălaţi pe dinţi de două ori pe zi, o dată dimineaţa şi o dată seara, pentru a vă păstra echilibrul sistemului imunitar.

„Afecţiunile gingiei sunt foarte periculoase, mai ales pentru gravide, în cazul lor putându-se declanşa naşterea prematură. Totodată, bolile de gingie pot duce la diabet, demenţă sau chiar boli de inimă”, a subliniat specialistul.

Medicii sunt de părere că spălatul pe dinţi este extrem de important şi chiar vital, întrucât obiceiul de a nu vă curăţa dantura devine periculos pentru mult mai multe organe decât credeţi dumneavoastră.

Desigur, nu uitaţi de periuţele de dinţi. Spre exemplu, o periuţă de câţiva lei poate fi la fel de eficientă ca o periuţă electrică, importantă este tehnica de periere, plus timpul acordat. Şi pentru ca periajul să aibă efectul scontat, dr. Ana Maria Ţiţei spune că este nevoie de cel puţin două minute de periere susţinută pentru ca dantura să fie complet curăţată.

Aşadar, nu trebuie să alocaţi decât 5-6 minute zilnic pentru igiena orală, pentru a preîntâmpina bolile grave ce pot apărea. În plus, uitaţi de chiturile pentru albirea dinţilor, pentru că acestea sunt mai mult o pierdere de timp şi bani, deoarece nu funcţionează decât în cazul în care albirea se face la medic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.