Sursa Femeia.ro

Sursa Femeia.ro
Sursa Femeia.ro
Pentru ea
112 accesări 24 Martie 2020 0 comentarii

Perimenopauza durează câţiva ani. Prin ce schimbări trec femeile

Înainte de a intra la menopauză, femeile trec prin perioada de perimenopauză. Potrivit dr. Roxana Nedelcu, această perimenopauză reprezintă un nou capitol în viaţa unei femei, fiind un interval de timp care durează câţiva ani, până la atingerea menopauzei. În această perioadă de tranziţie, femeia îşi pierde fertilitatea, încet-încet, ceea ce înseamnă oprirea producţiei de ovule.

În general, femeile ajung la menopauză la vârsta de 50 de ani, dar există şi situaţii în care ele nu au simptome ale perimenopauzei, ci intră direct în cea de-a doua fază, iar simptomele sunt mult mai severe. În timpul menopauzei, o femeie nu mai are deloc menstruaţie, ovarele nu mai produc hormonii necesari, însă alte glande preiau aceste funcţii. În timpul perimenopauzei, în primul an, o femeie mai poate rămâne însărcinată, însă nu şi în timpul menopauzei. De asemenea, în timpul perimenopauzei au loc schimbări hormonale în organism, ceea ce înseamnă că va creşte nivelul de colesterol din sânge, ceea ce creşte riscul unui accident cardiovascular. În acelaşi timp, nivelul scăzut al hormonilor sexuali scade densitatea oaselor, ce poate duce la fracturi şi osteoporoză.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.