Sănătate
716 accesări 19 Ianuarie 2021 0 comentarii

Persoanele care fac injecții cu botox sunt deprimate?

Întinerirea cu ajutorul injecțiilor se plătește și la nivelul moralului, arată un studiu realizat de cercetători britanici. Ca urmare, persoanele care fac injecții cu botox sunt mai înclinate să se simtă deprimate, spun specialiștii.

Făcute în doze mari, injecțiile cu botox șterg orice expresie facială, inclusiv pe cea de bucurie. Potrivit rezultatelor studiului efectuat la Universitatea din Cardiff, femeile care au făcut tratament pe bază de toxină botulinică la față prezintă un nivel de depresie cu 50% mai ridicat decât cele care nu au făcut astfel de injecții. Cum s-ar explica legătura dintre injecții și depresie? Conform cercetătorilor, acest lucru se datorează faptului că botoxul imobilizează mușchii și împiedică expresia facială, lucru valabil și pentru expresiile pozitive cum ar fi zâmbetul, inhibat de produsul injectat. Fiindcă nu mai primește semnale pozitive legate de acest tip de stimulări, creierul ar fi astfel expus riscului de depresie. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.