Boli şi afecţiuni
251 accesări 23 Ianuarie 2020 0 comentarii

Persoanele cu burtă sunt predispuse la probleme cardiace

Știați că grăsimea din zona abdominală poate duce la probleme cardiace? Specialiștii susțin că cei care au o greutate corporală normală, dar au burtă, prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme cu inima decât cei care sunt obezi. Ei sunt de părere că excesul de grăsime din zona abdominală apare atunci când indexul de masă corporală, reprezentând distribuția greutății în funcție de înălțime și care categorisește persoanele în subponderale, normoponderale, supraponderale sau obeze, eșuează în a fi distribuit corect între mușchi și grăsime.

Spre exemplu, oamenii de știință au realizat un studiu la care au participat 1.692 de persoane, cu vârsta de 45 de ani sau peste. Participanților li s-au făcut examinări clinice, fiindu-le măsurate greutatea, înălțimea, circumferința taliei și a coapselor.

Aceștia au fost apoi urmăriți, timp de câțiva ani pentru a se vedea ce probleme cardiovasculare apar în cazul lor. În acest fel s-a observat că infarctul era frecvent în cazul celor care aveau burtă. Tocmai de aceea, ei recomandă prezentarea la medic atunci când talia ajunge să fie mai mare decât coapsele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.