Sfatul medicului
120 accesări 14 Martie 2019 0 comentarii

Persoanele singure pot avea o memorie mai proastă

Singurătatea nu este plăcută pentru nimeni, dar atunci când se prelungește această stare, pot apărea o mulțime de probleme, mai ales pentru sănătatea mintală a unei persoane. Medicii spun că oamenii care sunt mai conectați social la familie, la prieteni sau la comunitate sunt mai fericiți, mai sănătoși din punct de vedere fizic și trăiesc mai mult decât cei care sunt mai puțin conectați.

De asemenea, specialiștii subliniază că oamenii se pot simți singuri chiar și într-un grup sau chiar în căsnicia lor. Practic, persoanele care sunt mai izolate decât și-ar dori să fie, constată că sunt mai puțin fericite, astfel că sănătatea lor fizică și mintală scade mai devreme și trăiesc vieți mai scurte decât oamenii care nu sunt singuri.

Pe lângă faptul că are un impact pozitiv asupra sănătății fizice și emoționale, relațiile constructive au puterea de a spori memoria. Ca urmare, persoanele care se află în relații în care simt că pot conta pe partenerul lor în momente de nevoie, au, de fapt, o capacitate mai mare de atenție și memorare. La polul opus, partenerii care simt că nu pot găsi sprijin în cel pe care îl au alături cunosc o scădere a capacității memoriei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.