Sursa: PSI

Sursa: PSI
Sursa: PSI
Ştiri medicale
1693 accesări 11 Aprilie 2020 0 comentarii

Persoanele supraponderale sunt predispuse la dureri de cap

Se știe că persoanele grase au tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi diabet, hipertensiune arterială etc. Cercetătorii au realizat un studiu, în urma căruia s-a demonstrat că persoanele supraponderale prezintă un risc de două ori mai ridicat de a suferi de dureri de cap, spre deosebire de cele care au o greutate normală.

La această cercetare au participat 3.862 de persoane, cu vârsta medie de 47 de ani. La începutul studiului, participanții au răspuns la mai multe întrebări despre obiceiurile lor alimentare, despre greutate, dar și frecvența cu care sufereau dureri de cap. De specificat este faptul că dintre participanți, 1.044 erau supraponderali sau obezi, iar 188 sufereau ocazional sau episodic de dureri puternice de cap. Cele aproape 200 de persoane supraponderale aveau în medie, 14 zile pe lună în care sufereau de migrene.

Studiile anterioare au arătat că există o asociere directă între greutatea în exces și apariția durerilor de cap. Cu toate acestea, nu se știa dacă obezitatea poate fi asociată și cu episoadele frecvente de migrene. Schimbările hormonale, dar și medicamentele pe care le iau persoanele obeze pentru diferitele afecțiuni pot provoca episoadele dese de dureri de cap, susțin cercetătorii. Aceștia mai sunt de părere că alegerile alimentare sănătoase, dar și cele privind stilul de viață pot ajuta la ameliorarea acestor neplăceri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.