16 Aprilie 2019
4881 accesări
0 comentarii

Specialiştii sunt de părere că cele mai multe boli nu pot evolua într-un mediu alcalin, aşa că, aducerea pH-ului corpului de la acid la alcalin este un obiectiv important al fiecărui om care vrea să fie sănătos. Ei spun că organismul nostru este în întregime alcalin, în afara tractului digestiv. Atunci când sunt consumate multe alimente acide, cum ar fi carnea şi produsele din carne, brânza, pâinea, zahărul, băuturile carbogazoase, mâncarea procesată, organismul se află sub presiune şi face eforturi considerabile pentru a-şi menţine PH-ul normal.

Alimentele acide, fiind preponderente în alimentaţia noastră, creează un mediu acid, care favorizează dezvoltarea bacteriilor patogene şi apariţia bolilor. În acelaşi timp, stresul, frica, supărările, lipsa de mişcare, o alimentaţie greşită, fumatul, consumul de alcool şi de cafea, cresc şi ele aciditatea din organism.

Tocmai de aceea, apa alcalină ajută la menţinerea alcalinităţii organismului şi la eliminarea toxinelor şi a acizilor. De asemenea, este recomandată o alimentaţie bogată în legume alcaline cum sunt ciupercile, mazărea verde, broccoli, conopida, roşiile, varza, ceapa, usturoiul, salata verde, sfecla, morcovii, cartofii, spanacul, castraveţii, ardeiul, dovleacul, vinetele etc.

Totodată, trebuie consumate şi fructe alcaline: stafide, curmale, smochine, lămâie, ananas, mere, caise, piersici, cireşe, avocado, struguri, banane coapte, căpşuni, grape-fruit, mango, pepene galben/roşu, nectarine, pere. De reţinut că atât carnea, cât şi lactatele, dar şi dulciurile (prăjituri, biscuiţi, napolitane, ciocolată) produc aciditate în organism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU