Sfatul medicului
203 accesări 06 Iunie 2019 0 comentarii

Pielea bebelușului trebuie îngrijită cu produse care conţin lipide

Încă din prima zi de viaţă a copilului veţi observa pielea sa moale şi catifelată, care trebuie, neapărat, îngrijită şi protejată. Aşa că, înainte de toate, trebuie să ştiţi că pentru a evita iritaţiile, schimbaţi-i scutecele periodic nou-născutului. Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, pielea delicată a micuţului dumneavoastră îndeplineşte o mulţime de roluri: îl ajută să simtă şi să afle lucruri noi despre lumea din jur, vă permite vouă, părinţilor, să comunicaţi cu el prin atingere etc. De aceea, este important să păstraţi pielea bebeluşului protejată şi sănătoasă.

„Pe cât de sănătoasă, moale şi fină este pielea bebeşuşului, pe atât este de delicată şi sensibilă. Ca urmare, el are nevoie de o atenţie deosebită, folosind produse speciale de îngrijire a pielii nou-născutului. De asemenea, este foarte important să cunoaşteţi cerinţele pe care aceste produse de îngrijire trebuie să le îndeplinească. În primul rând, citiţi compoziţia produsului, pentru că aceasta arată dacă produsul conţine agenţi de conservare, coloranţi sau parfum. Noţiunea generală de parfum ascunde un număr mare de componente aromatizante ai căror alergeni nu sunt cunoscuţi în detaliu. Totodată, produsele care nu specifică clar compoziţia şi utilizează terminologii precum „diverse uleiuri esenţiale” trebuie evitate, întrucât componentele alergene pot fi ascunse sub această vagă descriere”, au explicat reprezentanţii „Euromaterna”.

Aceştia au adăugat că pielea copilului trebuie îngrijită cu produse care conţin lipide, imediat după îmbăiere, datorită faptului că filmul hidrolipic este subţire şi nu este pe deplin funcţional. În plus, pe lângă proporţia mare de lipide, produsele pentru îngrijirea pielii nou-născutului trebuie să fie şi hidratante.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.