Sursa foto Kfetele

Sursa foto Kfetele
Sursa foto Kfetele
Nutriţie
171 accesări 15 Iulie 2020 0 comentarii

Piersici sau nectarine? Care sunt mai bune?

În general, oamenii preferă fie piersicile, fie nectarinele. Unii susțin că cele din urmă ar fi mai dulci și mai suculente, în timp ce tabăra cealaltă afirmă contrariul. Dar există, oare, o diferență reală între cele două fructe?

Ei bine, susţin specialiştii drquinn.ro, nectarina este un tip de piersică, cu excepția faptului că are coaja netedă și lucioasă.

„Practic, o mică genă recesivă o împiedică să fie piersică. Piersicile provin din China și au început să fie cultivate în America de Nord abia la începutul secolului XIX. În anii ’40 - ’50, au fost create nectarinele, despre care se spune că rezistă ceva mai mult decât suratele lor, piersicile. Coaja piersicii este acoperită de un puf și este îndepărtată adesea înainte de a face gemuri sau prăjituri, deoarece poate deveni dură la gătit. În schimb, nectarinele sunt o alegere mai bună dacă le cumpărați în acest scop și nu pentru a le mânca în starea lor naturală.

În afară de asta, cele două fructe sunt, practic, identice, iar dacă le consumați ca atare, puteți opta pentru oricare dintre ele, mai ales că veți obține o mulțime de beneficii pentru sănătate”, au explicat specialiştii drquinn.ro.

În primul rând, acestea protejează vederea, datorită betacarotenului pe care îl conțin. Apoi, ajută la menținerea greutății corporale optime, deoarece au puține calorii și nu conțin grăsimi, dar, în acelaşi timp, previn apariția cancerului, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.