Sfatul medicului
132 accesări 07 Noiembrie 2019 0 comentarii

Pilulele contraceptive pot avea o mulţime de efecte secundare

Pilulele anticoncepţionale sunt folosite în ziua de azi de foarte multe doamne şi domnişoare, acestea având o eficienţă de aproximativ 99,7%. În prezent, ele se situează pe primele locuri în ceea ce priveşte contracepţia. Cu toate acestea, este foarte important să folosim un tip de pilule recomandat de medicul ginecolog pentru noi şi să nu optăm pentru pastile care au funcţionat pentru mamele sau prietenele noastre.

Potrivit dr. Doina Manea, medic specialist Obstetrică- Ginecologie, cele mai multe pilule contraceptive au un amestec de estrogen şi progesteron, iar concentraţia acestor hormoni este diferită în funcţie de fiecare tip de pilulă.

Ca urmare, dozele de hormoni pot determina şi efecte secundare. Astfel, o parte dintre aceşti hormoni pot mări riscul de acnee şi creşterea părului, iar alţii pot agrava simptomele menstruaţiei.

De regulă, aceste efecte secundare dispar de la sine după câteva luni. Pentru a diminua efectele negative, unii medici recomandă administrarea acestor pilule împreună cu diverse alimente. Printre efectele secundare ale pilulelor anticoncepţionale se numără: acneea, greaţa, voma, mărirea sânilor, noduli mamari, sângerările dintre menstruaţii, balonarea, inflamarea picioarelor, hipertensiunea arterială, creşterea colesterolului, durerile de cap, libidoul scăzut, migrenele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.