Sfatul medicului
280 accesări 23 Ianuarie 2019 0 comentarii

Plânsul şi efectele negative asupra bebelușului

În cazul celor mai multe femei, sarcina vine cu o mulțime de emoții și schimbări, care bulversează viitoarele mămici. Spre exemplu, unele femei simt nevoia să plângă mai des ca de obicei.

Până la un punct, plânsul este ceva normal în sarcină, dar, când intervine adesea și este însoțit și de stări depresive, atunci trebuie să fie un semnal de alarmă.

Din păcate, a precizat dr. Emilia Tănase, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, plânsul poate avea efecte negative asupra bebelușului, în condițiile în care este o manifestare a depresiei și a stresului.

Specialistul a explicat că, pe parcursul sarcinii, va crește semnificativ nivelul următorilor hormoni: estrogenul, progesteronul și gonadotropina corionică umană.

Schimbările acestor hormoni vor produce, la rândul lor, modificări la nivelul neurotransmițătorilor (acei mediatori chimici, capabili să transmită semnale la nivelul creierului și astfel să regleze dispoziția). De altfel, studiile din domeniu au dovedit de mai multe ori faptul că mai ales creșterea progesteronului, în ultimele două luni de sarcină, poate determina fluctuații majore ale stării interioare ale mamei.

Așadar, depinde de voi, mămici, cum vă gestionați stările emoționale din timpul sarcinii, astfel încât acestea să nu afecteze în niciun fel bebelușul. În plus, este esențial să conștientizați ceea ce este în neregulă cu voi și să cereți imediat sprijinul unui specialist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.