06 Octombrie 2017
974 accesări
0 comentarii

Moringa este o plantă extrem de lăudată, pentru beneficiile sale pentru sănătate, deoarece este foarte bogată în antioxidanţi şi compuşi fitonutriţionali activi. Frunzele acestei plante sunt o sursă excelentă de proteine, vitamine şi minerale.

Astfel, o ceaşcă de frunze conţine proteine complexe şi o proporţie importantă din necesarul zilnic de vitamina B6, vitamina C, vitamina B2, vitamina A (sub forma beta-carotenilor), fier şi magneziu. Frunzele uscate şi apoi transformate în pulbere sau capsule sunt utilizate pentru suplimentare nutriţională. Păstăile excelează în conţinutul de vitamina C.

„Moringa este bogată în antioxidanţi. De asemenea, moringa aduce şi multă quercetină şi acid clorogenic, compuşi ce participă la scăderea tensiunii arteriale şi la moderarea nivelului zahărului din sânge.

Frunzele de moringa, păstăile şi seminţele s-au dovedit a avea şi proprietăţi antiinflamatorii. Această plantă, de asemenea, reduce colesterolul, ceea ce ar trebui să conducă la reducerea riscului de boli de inimă. Nu în ultimul rând, moringa poate proteja împotriva toxicităţii arsenicului. Contaminarea cu arsenic, din alimente şi din apă, este o problemă. Deşi arsenicul din alimente sau apă nu produce simptome de toxicitate imediat, expunerea pe termen lung poate duce la probleme grave de sănătate. Studiile indică faptul că expunerea pe termen lung la arsenic poate creşte riscul de cancer şi boli de inimă, iar frunzele şi seminţele de moringa pot proteja împotriva anumitor efecte ale toxicităţii arsenicului. Sănătatea este foarte importantă pentru a avea o viaţă frumoasă şi echilibrată, de aceea trebuie să ţinem cont de alimentele pe care le consumăm şi să îi oferim organismului nutrienţii de care are nevoie”, explică dr. Horaţiu Albu, specialist în biologie moleculară.

XXX

Printre beneficiile acestei plante, se numără şi faptul că moringa poate ajuta la eliminarea apei reţinute de organism. Această plantă poate fi integrată extrem de uşor în alimentaţie, sub formă de ceai sau pulbere din frunze.

Moringa este un ingredient extraordinar de eficient pentru o bună sănătate generală, iar sub formă de ceaiuri detoxifiante sau combinaţii cu sare de mare, este foarte uşor de adus în dietă, fiind deja disponibilă în multe farmacii şi magazine specializate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU