Remedii naturiste
541 accesări 19 August 2021 0 comentarii

Plante medicinale interzise gravidelor

În cazul în care nu știați, există câteva plante ce nu ar trebui să fie consumate de femei în timpul sarcinii. De ce? Pentru că acestea pot dăuna sănătății copilului, provocând chiar și avort spontan. Altfel spus, plantele cunoscute sub denumirea de plante abortive conțin ingrediente active care pot favoriza apariția contracțiilor, declanșând un avort, în special în primele luni de sarcină.

Din acest motiv, femeile însărcinate nu ar trebui să consume plante medicinale, cu excepția cazului în care au o prescripție medicală în acest sens. Așadar, înainte de a consuma ceaiuri naturale, consultați-vă medicul! Pe lista plantelor care ar putea provoca probleme de sănătate se regăsesc pelinul, verbina, coada șoricelului, lemnul dulce, salvia, arnica etc.

Specialiștii spun că unele infuzii făcute din aceste plante pot provoca complicații, în special în primul trimestru de sarcină. Dacă beți, de exemplu, ceai de pelin, aveți un risc ridicat de avort spontan? De regulă, susțin medicii, riscul de avort spontan crește în cazul consumului continuu. Aceasta înseamnă că, dacă ați băut ceai din una dintre aceste plante abortive o singură dată, înainte de a ști că ar putea fi dăunătoare, nu există niciun pericol.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.