29 Iunie 2017
1823 accesări
0 comentarii

Potrivit specialiştilor, anumite conduite dietetice micşorează incidenţa cancerelor, altele pot participa la scăderea incidenţei complicaţiilor aduse de imunosupresia generată ca un efect secundar nedorit al terapiilor tumoricide standard, iar altele pot duce la scăderea recurenţelor, îmbunătăţirea prognosticului la pacientul tratat multimodal oncologic şi a speranţa lui de vindecare.

Chiar şi în cazul cancerelor avansate, neoperabile, unele diete pot participa la asigurarea prelungirii duratei de supravieţuire a pacientului.

„Există factori dietetici atât pro-carcinogenetici care intervin în geneza cancerului, dar şi unii care îi încurajează dezvoltarea şi progresia, prin acţiuni pe răspunsul inflamator, diferenţierea celulară, apoptoza, progresia în ciclul de diviziune celulară, repararea alterărilor ADN”, susţine dr. Horaţiu Albu, master în biologia şi genetica moleculară a cancerului.


În prezent, tratamentele aplicate pacienţilor cu cancer au la bază, în majoritatea cazurilor, cel puţin iniţial, terapiile tumoricide standard, aplicate în speranţa îndepărtării tumorii şi distrugerii celulelor canceroase din organismul pacientului.

De asemenea, sunt incluse terapii de susţinere pe diverse căi a pacientului, iar ultima decadă înregistrează interesul tot mai mare a multor specialişti pentru tratamentul suportiv, dar şi cel terapeutic nutriţional al pacientului cu cancer.

Taguri articol: boli şi afecţiuni cancer dietă tratament vindecare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii