22 August 2025
39 accesări
0 comentarii

Apetitul pentru zahăr se întâlnește foarte frecvent, deoarece mulți oameni se nasc cu o dorință de a consuma dulciuri. În general, gustările ocazionale sunt inofensive, dar consumul constant de zahăr adăugat poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății. Carbohidrații simpli, cum ar fi zahărul, activează zone ale creierului care eliberează endorfine, un tip de hormoni care se ocupă de asigurarea unei stări de bine. Din acest motiv, dulciurile precum tortul sau prăjiturile de sărbători pot deveni foarte atrăgătoare pentru consum. Din păcate, susțin medicii, dietele cu un conținut bogat în zahăr adăugat se pot asocia cu afecțiuni cronice, precum obezitate, diabet, boli de inimă, inflamații sistemice și alte probleme de sănătate.

Dacă doriți să vă diminuați apetitul pentru dulciuri, consumul de alimente bogate în nutrienți poate fi util. De exemplu, fructele uscate pot fi variante utile pentru a înlocui dulciurile, care nu au în compoziție nutrienți esențiali. De asemenea, există mai multe sortimente de brânză de vacă amestecate cu fructe, care le adaugă un gust mai dulce și se regăsesc printre aceste alimente care pot stopa apetitul pentru dulce. Brânza cottage este în mod natural bogată în proteine și se caracterizează printr-un conținut redus în zahăr adăugat. Iaurtul aromat poate fi o modalitate bună de a vă gestiona pofta de produse dulci. În același timp, vă poate oferi proteine de înaltă calitate, calciu și mulți alți nutrienți în alimentație. Proteinele pot contribui la încetinirea digestiei, de aceea pot ajuta la echilibrarea eliberării zahărului în sânge. Batoanele proteice se regăsesc printre aceste alimente care pot stopa apetitul pentru dulce, datorită conținutului redus de zaharuri adăugate. În plus, toate tipurile de fructe oleaginoase pot fi foarte eficiente pentru a reduce apetitul pentru zahăr, fisticul fiind un exemplu în acest sens.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU