13 Februarie 2023
248 accesări
0 comentarii

Multe persoane se întreabă dacă popcornul îngrașă. În prezent, există multe mituri și controverse legate de acest produs, dar nutriționiștii îl propun ca gustare sănătoasă, deoarece oferă beneficii organismului uman, el obţinându-se dintr-o varietate de porumb.

Din păcate, popcornul din comerț conține, în general, aditivi cu valoare energetică. Cu alte cuvinte, spre deosebire de cel preparat acasă, acesta conține multă sare, zahăr, caramel sau chiar unt. Deci, dacă îl preparaţi la voi acasă, popcornul poate fi o gustare sănătoasă. Conform unui studiu american, o cană de popcorn preparat acasă nu conține decât 30 de calorii. Mai întâi, încălziţi uleiul în cratiță, la foc mediu şi adăugaţi porumbul. Amestecaţi-l cu uleiul și acoperiţi cratița. Veţi auzi cum boabele de porumb încep să pocnească.

Așteptaţi până când zgomotul se oprește pentru a vă asigura că popcornul este gata. Ce nutrienţi oferă popcornul? Pe lângă faptul că este o opțiune practică și ieftină, conține carbohidrați, fibre alimentare, grăsimi și proteine. Totodată, conține vitamine și minerale. În plus, el constituie o opțiune bună pentru oamenii care vor să amelioreze senzația de foame. Pe lângă faptul că este sărac în calorii, fibrele dietetice din componența sa au un efect de sațietate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU