Sfatul medicului
108 accesări 11 Septembrie 2019 0 comentarii

Portocalele vă asigură vitamina C în organism

Nu subestimați importanța vitaminei C în organismul dumneavoastră, întrucât lipsa acesteia poate duce la incapacitatea corpului de a ține bolile la distanță.

Medicii spun că această deficiență este destul de rar întâlnită, dar există și persoane care au un risc ridicat: femeile care alăptează, persoanele în vârstă și fumătorii. Pentru a avea o sănătate de fier, se recomandă consumul de fructe și legume proaspete. Spre exemplu, o portocală mare sau o jumătate de ardei gras vă oferă doza zilnică recomandată.

Specialiștii afirmă că avem nevoie, zilnic, de circa 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman să funcționeze corespunzător. În felul acesta, este suficientă doar o singură portocală, aceasta furnizând un aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar în același timp vă va furniza și o cantitate optimă de fibre, astfel încât să aveți o digestie optimă.

Nici kiwi-ul nu trebuie scos de pe listă, acest fruct micuț fiind capabil să aducă un aport de 64 de miligrame de vitamina C. Desigur, vă puteți începe ziua consumând un fresh de citrice sau un smoothie și să înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.