Sursa foto Vox Biz

Sursa foto Vox Biz
11 August 2020
631 accesări
0 comentarii

Vara, putem mânca pe săturate porumb fiert și așa să beneficiem, din plin, de vitaminele și aminoacizii pe care acesta îl conține. În primul rând, a precizat dr. Loredana Șerban, în compoziția porumbului există criptoxantina, o substanță benefică pentru organism. Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat că alimentele care au în compoziție criptoxantina țin la distanță cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase.

Apoi, thiamina este o altă substanță conținută de porumb, care ajută la buna funcționare a creierului și se spune că ar îmbunătăți gândirea. Astfel, porumbul fiert sau copt devine un stimulent pentru memorie și un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.

Nu în ultimul rând, porumbul fiert este bogat în acid folic, bun pentru menținerea sănătății vaselor de sânge și a inimii. Acidul folic reduce riscul bolilor de inimă și scade riscul de infarct. De asemenea, studiile efectuate de cercetători au arătat că persoanele care consumă în mod regulat porumb fiert prezintă un risc de infarct scăzut cu 10% față de persoanele care nu consumă porumb fiert. Totodată, o cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conținutului de vitamina B5.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU