Foto: The Independent

Foto: The Independent
Foto: The Independent
Copilul
246 accesări 30 Iulie 2020 0 comentarii

Poveștile stimulează limbajul copiilor

Chiar dacă nu vă vine să credeți, citirea poveştilor, realizată cu regularitate, în faţa bebeluşilor, le stimulează creierul şi întăreşte relaţia cu părinţii. În acest fel, a precizat dr. Melania Toma, micuții nu îşi dezvoltă doar limbajul, dar învaţă, mai ales ce înseamnă lectura şi dobândesc calităţi socio-emoţionale pentru întreaga viaţă. Această recomandare se sprijină pe un fapt tot mai mult recunoscut de neurologi, potrivit cărora o parte importantă din dezvoltarea creierului se produce în timpul primilor trei ani de viaţă. De fapt, a precizat medicul, acești primi ani sunt extrem de importanți.

Spre exemplu, studiile care au fost realizate de-a lungul timpului

au evidențiat faptul că o treime dintre copii ajung la grădiniţă fără cunoştinţele de limbaj de care ar avea nevoie pentru a învăţa să citească. De fapt, susțin specialiștii, capacitatea de a citi corect în timpul celui de-al doilea an de şcoală reprezintă cel mai bun indicator pentru succesul în şcoala generală şi apoi în viaţa profesională. Tocmai de aceea, medicii le recomandă mereu părinţilor să le citească poveşti copiilor lor, cu voce tare, pentru stimularea limbajului şi a altor capacităţi de comunicare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.