Sursa foto Cruising canuchistan

Sursa foto Cruising canuchistan
Sursa foto Cruising canuchistan
Sănătate
255 accesări 24 Septembrie 2020 0 comentarii

Pregătiţi-vă copiii de toamnă, dar nu exageraţi cu hainele!

Încet-încet, toamna începe să îşi intre în drepturi şi trebuie să ne pregătim pentru sezonul rece. Vrem, nu vrem, trebuie să ne luăm toate măsurile necesare pentru a nu ne îmbolnăvi, iar copiii trebuie protejaţi şi mai mult în perioada ce urmează, mai ales că virozele îşi vor face simţită prezenţa curând. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” afirmă că la copiii cu vârstă sub un an şi mai ales în primele luni de viaţă, trebuie evitate pe viitor plimbările în zonele aglomerate şi închise, cum ar fi mall-urile sau supermarket-urile. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să staţi în casă. Copilul va suporta mai uşor schimbarea de temperatură, stimulându-şi, în acelaşi timp, imunitatea.

Ca urmare, daţi-i o îmbrăcăminte adecvată sezonului, dar fără a exagera. „Părinţii au tendinţa să îmbrace excesiv copilul, fapt ce duce la supraîncălzirea acestuia. Copilul trebuie îmbrăcat asemănător adultului, în privinţa numărului de straturi de haine. Apoi, nu renunţaţi la duşurile zilnice, pentru că şi ei au nevoie de igienă. În plus, cei mici au nevoie de fructe şi legume proaspete, acestea reprezentând surse de vitamine şi îmbunătăţesc imunitatea”, au precizat aceştia. În plus, mergeţi cu micuţii la controalele periodice, vizitaţi medicul la primele semne de boală şi respectaţi programul de vaccinare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.