Sfatul medicului
141 accesări 11 Februarie 2019 0 comentarii

Presopunctura vă ajută să slăbiţi

Potrivit specialiştilor, presopunctura este o tehnică medicală care poate ajuta în reglarea multor probleme de sănătate, dar şi pentru scăderea greutăţii corporale. Ca urmare, există anumite zone ale corpului care, sub acţiunea presopuncturii pot conduce la scăderea în greutate. Odată stimulate, aceste puncte ne pot ajuta să ne controlăm apetitul şi senzaţia de foame, în acelaşi timp în care pot îmbunătăţi funcţionarea sistemului digestiv.

Urechea este punctul cel mai important în ceea ce priveşte controlul asupra apetitului şi este reprezentat de cartilajul triunghiular din dreptul canalului auricular. Acest cartilaj trebuie apăsat pentru unu-trei minute de două ori pe zi. Astfel, urechile, mâinile şi picioarele sunt principalele zone ale corpului din care energia porneşte către tot restul corpului, deci, acţionând asupra acestor puncte, putem ajunge la rezultate în ceea ce priveşte silueta.

Apoi, buza superioară trebuie apăsată între unu şi cinci minute de două ori pe zi, în momentele de anxietate şi atunci când simţiţi senzaţia de foame. Şi genunchiul trebuie apăsat timp de două minute pe zi cu degetul arătător, această mişcare ajutând stomacul să funcţioneze corect. Totodată, zona cotului reprezintă punctul energetic, care, odată apăsat dă senzaţia de căldură a corpului, stimulând funcţiile intestinale şi acţionând în acelaşi timp retenţia de apă în organism.

Nici glezna nu trebuie omisă. În cazul gleznei punctul energetic este localizat pe interiorul piciorului, la o distanţă de cinci centrimetri mai sus de gleznă. Asupra acestui punct trebuie să apăsăm timp de un minut pe zi cu degetul mare. De precizat că acţionarea acestui punct nu este recomandată în timpul sarcinii, ci numai după aceea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.