Copilul
346 accesări 13 Ianuarie 2022 0 comentarii

Prezența mucusului în scaun, semnal de alarmă

Dacă vă confruntați des cu apariția mucusului în scaun, este absolut necesar să consultați un medic, întrucât este posibil să suferiți de o afecțiune digestivă. Sistemul digestiv are mai multe membrane în intestine, responsabile de secretarea mucusului pentru a le menține complet lubrifiate și pentru a face ca toate alimentele să aibă un tranzit mai ușor. De fapt, mucusul în cantități normale ajută la buna funcționare a stomacului, la absorbția constantă a nutrienților și la eliminarea deșeurilor prin scaun. Totul se schimbă, însă, atunci când prezența mucusului în scaun este mai abundentă decât în mod normal, deoarece poate apărea din cauza unui proces infecțios sau unei afecțiuni digestive.

Potrivit dr. Eugenia Despinescu, o boală din cauza căreia apare mucusul în scaun este colita ulcerativă. În această situație, întreaga mucoasă a colonului devine progresiv inflamată până la dezvoltarea ulcerului. Alte simptome la care trebuie să fiți atenți sunt următoarele: diaree, uneori cu sânge și puroi, pierdere în greutate, durere în rect și abdomen, pierdere în greutate, febră. De asemenea, există multe bacterii care se găsesc, în condiții normale, în colon și în diferite părți ale intestinului, ajutând procesul de digestie. Cu toate acestea, atunci când echilibrul bacteriilor scapă de sub control, apar infecții cu simptome precum diareea, prezența mucusului în scaun sau, în unele cazuri, sânge în scaun care necesită tratament imediat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.