Sfatul medicului
198 accesări 12 Aprilie 2019 0 comentarii

Probleme cu oasele? Este bine să consumați nucile caju

Din ce în ce mai multe persoane au introdus, în ultima vreme, în alimentaţie, nucile caju, acestea aducând o serie de beneficii organismului uman. Astfel, potrivit cercetătorilor, consumul nucilor caju reduce riscul de boli cardiace coronariene. Specialiştii recomandă persoanelor care au probleme cu inima să consume de cel puţin patru ori pe săptămână câte un pumn mic de nuci caju crude, deoarece au un efect protector.

În plus, amestecul lor de grăsimi omega 3, fibre şi proteine conferă saţietate si împiedică apariţia senzaţiei de foame, de aceea nucile caju pot fi consumate atunci când ţineţi dietă şi nu vă îngraşă.

Spre exemplu, numeroase cercetări arată că atunci când sunt consumate în cadrul unei diete echilibrate, nucile caju şi celelalte oleaginoase scad trigliceridele şi colesterolul rău.

Potrivit unui studiu realizat pe 80.000 de femei, se pare că reprezentantele sexului frumos, care consumă cel puţin 30 de grame de nuci pe săptămână, precum caju, au un risc cu 25% mai mic de a face pietre la fiere. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de cupru, magneziu şi calciu, nucile caju protejează oasele şi întăresc sistemul osos. Totodată, cuprul conţinut de nucile caju este vital pentru enzimele care sunt implicate în combinarea colagenului şi elastinului, dând substanţă şi flexibilitate oaselor şi încheieturilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.