Ştiri medicale
1266 accesări 10 August 2016 0 comentarii

Probleme în sistemul judeţean de asigurări. "Acum avem nevoie de fonduri, nu în noiembrie"

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) au declarat că fondurile instituţiei sunt limitate, atât pe partea de îngrijiri la domiciliu cât şi pe partea de dispozitive medicale. Acest lucru afectează mai multe domenii din sănătate care îşi au activitatea de vârf, acum, în sezonul estival. Mai mult, conducerea CJAS afirmă că bugetul acordat în prezent de Casa Naţională (CNAS), pentru luna decembrie, este zero.
„Bugetul dat de Casa Naţională de asigurări de Sănătate pentru luna decembrie este zero şi maxim 44% pe luna noiembrie. Acesta este motivul pentru care am făcut o fundamentare, am mers deja la Casa Naţională şi am cerut să ne suplimenteze fondurile pe toate domeniile: asistenţă spitalicească, sanatorii, ambulanţă, balneofizioterapie şi paraclinic. Cam în toate domeniile lipseşte bugetul pe luna decembrie. Anul acesta am primit un buget mai mic faţă de cel de anul trecut, pe paraclinic şi balneofizioterapie şi am fost asiguraţi că la rectificarea bugetară vom primi sume suplimentare”, a declarat dr. George Mirel Cristescu, director CJAS.
Conducerea CJAS nu este încântată însă de primirea acestor fonduri după sezonul estival, deoarece acum este adresabilitatea foarte mare la nivelul spitalelor, pentru sanatorii, spitale cu paturi, de recuperare şi reabilitare.
„Aceste unităţi au o activitate specific sezonieră şi acum ne trebuie fonduri, în sezon de vârf, nu alocate în octombrie sau noiembrie, deşi, şi atunci mai au nevoie. Sunt anumiţi furnizori pe partea de balneofizioterapie care au activitate sezonieră. Sunt sindicate care au sediul în anumite hoteluri şi care la sfârşitul lui noiembrie nu mai au activitate intensă. Dar noi am făcut demersul respectiv, acum aşteptăm să ne suplimenteze fondurile”, adaugă directorul CJAS.

Taguri articol: stiri medicale cjas fizioterapie reabilitare recuperare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.