Bebe e bolnav
1290 accesări 03 Octombrie 2017 0 comentarii

Problemele de auz trebuie depistate încă de la naştere

Anumiţi bebeluşi se nasc cu o deficienţă de auz, însă aceasta nu este depistată suficient de devreme dacă celui mic nu i se face o investigaţie specială, la câteva zile după naştere. Astfel, pentru ca hipoacuzia să fie tratată cât mai repede şi ca terapia să aibă rezultate cât mai bune, efectuarea testului, chiar înainte de a părăsi maternitatea, este esenţială.

„Bebeluşii cu probleme ale auzului, bebeluşii hipoacuzici, se comportă la fel ca şi cei cu auz normal. Aceste deficienţe nu pot fi observate cu uşurinţă în primele luni de viaţă şi tocmai de aceea testarea de auz are o importanţă majoră. Hipoacuzia la nou-născuţi se poate depista prin intermediul unui aparat special (aparat de otoemisiuni acustice), iar rezultatul se află în câteva minute. Este esenţial ca această testare să se realizeze cât mai precoce, după prima săptămână de la naştere, pentru ca deficienţa să poată fi tratată cât mai eficient. Testarea este nedureroasă, neinvazivă şi se efectuează în cadrul Spitalului Euromaterna de către medicii ORL-işti”, au explicat specialişti din cadrul Spitalului de obstetrică şi ginecologie Euromaterna.

Pentru programări, consultaţii şi consiliere, apelaţi numărul de telefon al Spitalului Euromaterna, 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.