Sfatul medicului
321 accesări 11 Ianuarie 2020 0 comentarii

Problemele dentare neglijate pot duce la producerea unui infarct

Specialiştii ne avertizează că ar trebui să acordăm mai mult timp igienei orale, în condiţiile în care au realizat că o bună parte dintre pacienţi nu se spală pe dinţi nici măcar o dată pe zi. Alte probleme cu care se confruntă stomatologii în cabinete sunt dinţii strâmbi, distanţaţi sau înghesuiţi.

„Oamenii ar trebui să fie mai conştiincioşi şi să aibă grijă de dinţii lor, pentru că, fară tratament, unele malformaţii, spre exemplu, pot provoca boli de stomac în cazul copiilor, pentru că cei mici nu mai pot mesteca mâncarea sau chiar au dificultăţi de pronunţie. Pe de altă parte, cariile rămân una dintre problemele majore pe care copiii le au de la vârste fragede, infecţiile generate de acestea afectând grav organismul. Le recomand părinţilor să încerce să îi spele pe dinţi măcar dimineaţa, dacă nu şi în cursul zilei. Dragi părinţi, nu vă mai jucaţi cu sănătatea copiilor! Să nu aveţi impresia că dacă este vorba doar de o carie, aceasta nu poate avea repercusiuni grave asupra organismului. Nu uitaţi că, din cauza răspândirii bacteriilor în sânge, infecţiile dentare pot afecta puternic rinichii şi articulaţiile, căile respiratorii sau chiar inima”, a declarat dr. Alina Mirea.

Medicul a explicat că focarele infecţioase din interiorul gurii pot reprezenta o sursă de microbi care ajung în circulaţia sangvină. În acelaşi timp, bacteriile care se regăsesc în cariile periodontale trec în fluxul sangvin determinând bacteriemie şi pot afecta valvele inimii provocând endocardită sau, prin procesul inflamator cronic, vasele de sânge favorizând procesul de ateroscleroză cu formarea consecutivă a plăcilor de aterom.

De asemenea, procesul inflamator din interiorul plăcii de aterom poate favoriza destabilizarea acesteia cu ruptura consecutivă şi ocluzia vasului cu producerea unui infarct miocardic acut sau accident vascular cerebral.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.