Sfatul medicului
289 accesări 12 Iunie 2019 1 comentariu

Problemele sexuale, generate adeseori de tratamentele pentru depresie

Aveți probleme cu depresia? Aveți mare grijă, întrucât tratamentul antidepresiv se poate întoarce împotriva propriei voastre persoane. Specialiștii spun că toate medicamentele care tratează depresia au efecte adverse, de care persoana în cauză, dar și anturajul trebuie să fie conștienți. Printre cele mai frecvente se numără starea de greață și voma, dar și probleme sexuale.

Așa că, în timp ce unele antidepresive au efect sedativ și duc la oboseală și la somnolență, altele au acțiune stimulantă, înlăturând oboseala fizică și psihică. În aceste cazuri, surplusul de energie poate provoca insomnie, anxietate și iritabilitate, stări care se pot însoți de gânduri intense, impulsive.

Din fericire, a precizat dr. Paula Stoian, medic de familie, există o mulțime de remedii naturale care pot înlătura această problemă și nu numai. Spre exemplu, limonada pe bază de turmeric vă ajută să combateți stările depresive, curcumina din turmeric fiind echivalentul fluoxetinei din medicamentele antidepresive precum Prozacul. Avantajul curcuminei este că e o substanță naturală, care nu prezintă efecte adverse.

Pentru a prepara o limonadă cu efecte antidepresive, aveți nevoie de patru căni de apă plată, două linguri de turmeric, patru lingurițe de miere, o jumătate de cană de zeamă de lămâie și de sucul de la o portocală roșie.

Amestecați ingredientele enumerate și consumați limonada pe parcursul zilei. Repetați această operațiune cât de des puteți, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. În plus, turmericul vă va ajuta să scăpați și de răceală, întărindu-vă sistemul imunitar.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.