Sursa foto: Premier Health

Sursa foto: Premier Health
Sursa foto: Premier Health
Ştiri medicale
210 accesări 13 Februarie 2020 0 comentarii

Program pilot pentru mai multe intervenţii chirugicale pentru tratamentul cancerului

Ministerul Sănătăţii intenţionează ca, împreună cu Compania Naţională de Asigurări în Sănătate, să demareze un program-pilot care vizează mărirea numărului de intervenţii chirurgicale importante pentru tratamentul cancerului.

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat Horaţiu Moldovan care a precizat că operaţiile vor fi făcute atât în spitale publice de stat, cât şi în unităţi medicale private. „În primul rând, chirurgia trebuie să facă un pas înainte şi să opereze din ce în ce mai mulţi pacienţi cu tumori pulmonare neoplazice. În acest sens, Ministerul Sănătăţii promovează împreună cu CNAS un program-pilot, alături de Programul de boli cardiovasculare, care vizează augmentarea numărului de intervenţii chirurgicale majore în cancer. Acest program-pilot constă în decontarea de către CNAS a serviciului complet integrat în ceea ce priveşte intervenţia de cancer în toate spitalele care accesează acest program atât public, cât şi privat. Nu este vorba despre o privatizare a sănătăţii. Este vorba despre creşterea accesului pacienţilor la aceste intervenţii chirurgicale prin decontarea de la Casă”, a explicat Horaţiu Moldovan.
Acesta a mai spus că vor fi suplimentate şi investiţiile în tehnologia şi infrastructura institutelor care se ocupă de depistarea precoce a cancerului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.