Sfatul medicului
35 accesări 11 Ianuarie 2021 0 comentarii

Proteinele au un rol major în repararea musculaturii

La ora actuală, există nenumărate păreri în ceea ce privește alimentația pe care o persoană ar trebui să o aibă, în general, pentru a fi sănătoasă. Înainte de toate, însă, toată lumea ar trebui să fie conștientă de faptul că proteinele sunt vitale pentru supraviețuirea noastră și au un mare rol în creșterea și repararea musculaturii.

De fapt, susțin specialiștii, mușchii noștri sunt formați din fibre și celule care au în componența lor două tipuri de proteine: actină și miozină. Ca urmare, orice tip de antrenament fizic necesită forță și rezistență, ceea ce poate duce la ruperea sau întinderea excesivă a fibrelor. Mai departe, acest aspect denotă faptul că organismul va trebui să lucreze pentru a repara rănile și a le face mai puternice decât înainte. Pe scurt, oamenii au nevoie de proteine proaspete pentru a putea crea noi celule. Aceste proteine se formează din aminoacizi și există peste 20 în corpul unei persoane. Cei mai mulți pot fi ușor asimilați, însă nouă dintre ei, esențiali, trebuie luați din alimentație. Deci, dacă nu consumați în mod regulat proteine nu veți avea nicio masă musculară adecvată. Dintre alimentele care oferă toate proteinele necesare amintim: carnea roșie, păsările de curte, ouăle, fructele de mare, produsele din soia, quinoa sau hrișca. Acestora li se pot adăuga nucile, semințele, legumele, cerealele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.