Sfatul medicului
258 accesări 23 Aprilie 2019 2 comentarii

Protejaţi-vă sănătatea! Vaccinurile sunt benefice!

Până la data de 25 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării. Reprezentanţii DSPJ au declarat că tema de anul acesta se intitulează „Să ne protejăm împreună. Vaccinurile sunt benefice” şi are rolul de a încuraja oamenii să conştientizeze beneficiile vaccinării şi să îi celebreze pe toţi cei care contribuie la protejarea vieţii prin vaccinare. Aceste persoane sunt: personalul medical care administrează vaccinuri,

părinţii care aleg vaccinarea pentru protecţia copiilor şi toţi cei care caută informaţii bazate pe dovezi şi le diseminează pentru împuternicirea celorlalţi să acţioneze în scopul protejării vieţii.

„În România, în perioada 2016-2019, până la data de 22 martie 2019, au fost confirmate 16.211 cazuri de rujeolă, din care 62 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, la nivel naţional au fost organizate campanii de vaccinare a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului.

De asemenea, de la începutul sezonului de gripă 2018-2019 până la data de 22 martie au fost confirmate 2.108 cazuri de gripă şi au fost înregistrate 180 decese confirmate cu virus gripal. În total, au fost vaccinate antigripal 1.327.727 persoane din grupele la risc”, au precizat specialiştii DSPJ.

Precizăm că Săptămâna Europeană a Vaccinării are scopul de a sublinia necesitatea de conştientizare a beneficiilor vaccinării, pentru a garanta că fiecare persoană este protejată de bolile prevenibile prin vaccinare.

Medicii constănţeni susţin că epidemiile recente subliniază responsabilitatea noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.