Sănătate
117 accesări 08 Aprilie 2021 0 comentarii

Prunele, recomandate în caz de constipaţie

Prunele proaspete, dar şi cele uscate, sunt bogate în minerale şi ologoelemente, conţinând, pe deasupra, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, mangan. Pe lângă toate acestea, sunt bogate în vitaminele: A, B1, B3, B5, B6, C şi K, iar sucul acestora este o bună sursă de fier, fiind recomandat îndeosebi vegetarienilor.

Specialiştii spun că prunele, indiferent de soi, sunt excelente surse de fibre şi de sorbitol (un polialcool înrudit cu glucoza), indicate pentru intestine. Ele au un efect laxativ uşor, pentru unii chiar prea puternic. Aşa că dacă suferiţi de constipaţie, cura cu prune de o zi sau două este chiar indicată. În ceea ce priveşte prunele uscate, acestea sunt mult mai concentrate, fiind obţinute prin deshidratarea prunelor proaspete. Acestea au un conţinut de glucide de 70%. Acţiunea laxativă este intensificată, deoarece fibrele şi sorbitolul sunt mai concentrate. În plus, prunele uscate şi sucul lor conţin derivaţi de hidroxifenilisatină, care stimulează activitatea mecanică a colonului. (M.Ş.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.