Sfatul medicului
184 accesări 08 Octombrie 2019 1 comentariu

Prunele uscate tratează anemia şi scad riscul de infarct

Ştiaţi că prunele uscate au un conţinut mai mare de antioxidanţi decât frunctele de pădure? Specialiştii spun că numai o singură prună uscată conţine aceeaşi cantitate de vitamine şi minerale cât un pumn de afine.

Acestea conţin fier, calciu, potasiu, seleniu, vitaminele A, B şi C, iar antioxidanţii protejează celulele organismului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative şi a cancerului.

De asemenea, prunele sunt indicate în prevenirea şi în tratarea anemiei feriprive, a cărei cauză este lipsa de fier din organism. Astfel, o sută de grame de prune conţin 210 mg de potasiu, un mineral esenţial pentru o bună funcţionare a inimii. Alte studii au arătat că potasiul previne hipertensiunea arterială şi scade riscul de infarct.

Pe lângă toate acestea, datorită acidului propanoic pe care îl conţin fibrele insolubile din prune, ajută şi la scăderea colesterolului rău din sânge, responsabil pentru unele afecţiuni ale inimii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

18 octombrie 2019 Daniela
Prune uscate

Sunt bune si la reglarea tranzitului intestinal!

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.