Cuplu_nefericit

Cuplu_nefericit

elenaranga9-1367841397

elenaranga9-1367841397
Cuplu_nefericit
Dragoste şi sex
2433 accesări 09 Mai 2013 2 comentarii

Psihologul ne spune cum să rezolvăm problemele din viaţa sexuală

Cum îl pot convinge pe soţul meu să meargă la un specialist?
„Avem probleme în relaţia sexuală, dar nu-l pot convinge pe soţul meu să meargă la doctor. Atât eu cât şi soţul meu avem 30 de ani şi formăm un cuplu de zece ani. La început a fost bine, pe toate planurile, dar după primii doi - trei ani, au apărut probleme în relaţia sexuală. Soţul meu nu mai are niciun interes în această direcţie...Am încercat în fel şi chip, dar de fiecare dată găseşte o scuză: fie că este prea obosit, fie că nu are chef, ba chiar a început să-mi spună că eu pun prea mult preţ pe viaţa sexuală. Dar mie nu mi se pare normal ca la această vârstă să întreţinem relaţii sexuale de două maxim trei ori pe an. Motiv pentru care am încercat să discut cu el să meargă la un specialist. Fie la un urolog, poate este o problemă de sănătate, fie la un psiholog. M-am lovit însă de un refuz categoric, chiar dacă i-am spus cu frumosul sau în urma unei cerţi. Este un subiect delicat pentru el, nu vrea nici să discute cu vreun prieten. De aceea, apelez la dumneavoastră: cum îl pot convinge pe soţul meu să meargă la un specialist? De unde credeţi că a apărut această problemă?” - Georgiana L., 30 de ani, Constanţa. Psihologul Elena Ranga i-a răspuns cititoarei Cuget Liber următoarele: „Dinamica vieţii sexuale este un indicator foarte important în viaţa cuplului. Cauzele pentru care pot apărea perturbări sunt multiple, de la tulburări biologice, cum ar fi lipsa erecţiei, a libidoului, ejaculare precoce, până la cele de nivel psihologic, cum ar fi anumite blocaje la nivelul contactului fizic şi emoţional şi este necesar ca motivele să fie discutate cu amândoi partenerii. Motivul pentru care soţul dumneavoastră nu vrea să discute despre acest subiect ar putea fi reprezentat de sentimente de jenă, ruşine, vină sau umilinţă. Dumneavoastră puteţi să purtaţi o discuţie cu dânsul în care să îi expuneţi felul în care vă afectează pe amândoi această situaţie şi să îi propuneţi un ajutor specializat, în sensul unei terapii de cuplu”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

10 septembrie 2015 vladescu

Într-adevăr pe parcursul căsniciei apar schimbări din partea ambilor parteneri, iar aceste schimbări trebuie să fie manageriate corespunzător, pentru a nu-și face apariția problemele. Dar de cele mai multe ori, nu știm cum să intervenim sau facem mai mult rău decât să găsim soluții. Iată care sunt cele mai frecvente probleme care apar în relațiile de cuplu: http://www.marian-rujoiu.ro/probleme-in-cuplu-si-solutii/

10 mai 2013 Docu

Din cate am citit eu , dupa o varsta intre cupluri intervine rutine, asta e factorul principal. Mai este si faptul ca unele femeie se schimba ca si comporment, ca si corp... Insa fiecare persoane are pitici lui, ma indoiesc ca exista un tratament dedicat tuturor. Prefer sa cred ca fiecare cuplu in parte are nevoie de propria aspirina.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.