25 Noiembrie 2020
815 accesări
0 comentarii

Psoriazisul este o afecțiune cutanată ale cărei cauze sunt puțin cunoscute. Totuși, ultimele studii științifice arată că cele mai multe forme de psoriazis se pot moșteni. Această afecțiune este, de fapt, o anomalie a epidermei, prin care se accelerează reînnoirea celulară. În mod normal, regenerarea completă a epidermei are loc o dată la 28 de zile, dar în cazul psoriazisului, acest proces are loc la o săptămână.

Astfel, psoriazisul se localizează cu predilecție în anumite zone: pe dosul articulațiilor coatelor și genunchilor, precum și la nivelul scalpului. Partea bună este că, un tratament corespunzător și un regim de viață adecvat, ameliorează psoriazisului.

Dintre factorii declanșatori trebuie amintit, neapărat, stresul. Studiile au arătat că stresul poate declanșa și înrăutăți simptomele bolii. De ce? Pentru că atunci când sunteți stresați, organismul reacționează, așa că este nevoie să introduceți în programul vostru zilnic diferite metode de relaxare.

De asemenea, medicii recomandă evitarea consumului de alcool pentru a preveni dezvoltarea afecțiunii. Deși este nevoie de efectuarea mai multor studii, specialiștii cred că unul dintre factorii declanșatori ai psoriazisului este și consumul excesiv de alcool. Cele mai comune simptome ale acestei afecțiuni sunt: porțiuni de piele înroșită, cu scuame, foarte uscată, crăpată, care poate sângera. Apoi, vă puteți confrunta cu dureri, senzații de arsură, mâncărime, articulații umflate și dureroase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU