01 Aprilie 2021
534 accesări
0 comentarii

Psoriazisul apare din mai multe cauze, iar persoana afectată observă, la un moment dat, că i-au apărut pe corp o serie de zone roşii acoperite de nişte coji groase de culoare alb-sidefie. Desigur, semnele sunt vizibile în special pe coate şi genunchi, dar pot apărea pe orice altă regiune a corpului, de la scalp, la palme, tălpi, unghii sau zone axilare şi inghinale. Potrivit dr. Camelia Chiruţă, viaţa stresantă poate fi una dintre cele mai frecvente cauze care duc la apariţia psoriazisului, mai ales în cazul tinerilor. Apoi, se poate vorbi despre calitatea vieţii celor afectaţi, care scade simţitor. Tocmai de aceea, pentru a ţine sub control boala, medicii recomandă folosirea tehnicilor de relaxare şi concentrarea pe lucrurile pozitive din viaţă.

Pe de altă parte, alergiile pot fi responsabile de trecerea bolii dintr-o fază uşoară în una severă. De exemplu, de-a lungul timpului s-a observat că la persoanele alergice scade capacitatea organismului de filtrare a unor particule din aerul atmosferic şi astfel se formează produşi chimici alergeni, care favorizează apariţia psoriazisului.

De asemenea, infecţiile căilor respiratorii superioare (faringita, amigdalita, sinuzita) cauzate de streptococi duc la apariţia unor forme de psoriazis caracterizate prin plăci mici, numeroase şi de dimensiuni mai mici de un centimetru. Factorii hormonali influenţează apariţia psoriazisului, ceea ce face ca boala să apară sau să se agraveze la pubertate sau la menopauză.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU